Digital transformation

Der findes mange muligheder for at forbedre Digitale Leverancer i din virksomhed. Vi sikrer at jeres agil rejse understøtter strategien!
Servicebeskrivelse

Digital transformation er processen, hvor en organisation integrerer digitale teknologier i alle aspekter af sin forretning for at forbedre effektiviteten, skabe nye værdier og bedre imødekomme kundernes behov. Det involverer ofte fundamentale ændringer i, hvordan en virksomhed opererer, herunder ændringer i interne processer, kultur, og måder at levere produkter eller tjenester på.

Et godt afsat for at komme i gang stammer fra Agile Coaching Instituttets model.

Der skal arbejdes på tre fronter: 1. Business Mastery, 2. Tech Mastery, og 3. Transformation Mastery.

  1. Business Mastery er den mest overset af alle tre: I skal have jeres Product Managers og Product Owners klædt på til deres job. Det jeg ser mest hos mine kunder er overbebyrdede PM/POere, som ofte ikke har væg-til-væg mandat ift. udvikling af deres produkt. Løsningen er at tage fat i problemstillinger og få dem løst. Ingen solid PM/PO rolle på plads, ingen god produkter.
  2. Tech Mastery handler om at have dem understøttende teknologi til at release ny software: CI/CD pipelines, solid branching strategi, og automatiseret test som understøtter evnen til at release som ofte som muligt.
  3. Omkring Transformation Mastery, er det mest presserende spm. oftest om “skalering” af teams og her er der mange muligheder. Det er svært at vide hvilken model passer bedst til netop din organisation.Min erfaring siger at din organisation vil enten satse på en af følgende modeller… eller, endnu bedre, implementere det der giver mening fra følgende (one size does not fit all!)

Før I begynder at opskalere leverance metoder (uanset om det er scrum, kanban, lean, DevOps osv.) på virksomhedsniveau, bør det først sikres, at de individuelle teams fungerer optimalt.

Her er en række kriterier, der så vidt muligt bør opfyldes for teams’ene:

  1. teams med et begrænset antal medlemmer (ideelt set 3-7, og maksimalt 9 personer pr. team)
  2. samlokalisering, dvs. alle er placeret sammen (hvis det er muligt)
  3. stabilt sammensatte teams (i relativ forstand – det er muligt at skifte team for de enkelte!)
  4. teams med krydskompetencer (forskellige kompetencer, med alt det der kræves for at bygge produktet)
  5. selvorganiserende teams
  6. tilfredse teams!

Efter man har etableret et team, tager det typisk 3-4 sprints inden man har en god stabil velocity, som du kan stole på og anvende til at forudse hvad teamet kan klare iden for et sprint.

Når ovenstående er godt i gang og der er flere teams som bygger produkterne til virksomheden, er man klar til håndtere skalerings spørgsmål.

Det er oftest nødvendigt at danne sig overblik over en lang række elementer i organisationen: målsætninger, ledelsesfilosofi, virksomhedskulturen, behovet for hastighed versus omkostningseffektivitet, modenhed af den agile transition, osv.

Det er her at det bliver spændende. Valget af den rigtig opskalerings strategi og gennemførelse af den. Igen, forløbet skal tilpasses den individuelle organisation. Vil du vide mere, kontakt mig for en snak om hvordan du får det til at blive en succes.

 

Translate now! »