Agil transformation

Der findes mange muligheder for at skalere agilitet og Scrum i din virksomhed. Vi sikrer at jeres agil rejse understøtter strategien!
Servicebeskrivelse

 

Før I begynder at opskalere agile metoder (uanset om det er scrum, kanban, lean, DevOps osv.) på virksomhedsniveau, bør det først sikres, at de individuelle teams fungerer optimalt.

Her er en række kriterier, der så vidt muligt bør opfyldes for teams’ene:

  1. teams med et begrænset antal medlemmer (ideelt set 3-7, og maksimalt 9 personer pr. team)
  2. samlokalisering, dvs. alle er placeret sammen (hvis det er muligt)
  3. stabilt sammensatte teams (i relativ forstand – det er muligt at skifte team for de enkelte!)
  4. teams med krydskompetencer (forskellige kompetencer, med alt det der kræves for at bygge produktet)
  5. selvorganiserende teams
  6. tilfredse teams!

Efter man har etableret et team, tager det typisk 3-4 sprints inden man har en god stabil velocity, som du kan stole på og anvende til at forudse hvad teamet kan klare iden for et sprint.

Når ovenstående er godt i gang og der er flere teams som bygger produkterne til virksomheden, er man klar til håndtere skalerings spørgsmål.

Et godt afsat for at komme i gang findes i Agile Coaching Instituttets model.

Der skal arbejdes på alle fronter: Transformation Mastery, Business Mastery og Tech Mastery.

Omkring “skalering” er der mange muligheder. Det er svært at vide hvilken model passer bedst til netop din organisation.

Min erfaring siger at din organisation vil enten satse på en af følgende modeller… eller, endnu bedre, implementere det der giver mening fra følgende (one size does not fit all!)

Det er oftest nødvendigt at danne sig overblik over en lang række elementer i organisationen: målsætninger, ledelsesfilosofi, virksomhedskulturen, behovet for hastighed versus omkostningseffektivitet, modenhed af den agile transition, osv.

Det er her at det bliver spændende. Valget af den rigtig opskalerings strategi og gennemførelse af den. Igen, forløbet skal tilpasses den individuelle organisation. Vil du vide mere, kontakt mig for en snak om hvordan du får det til at blive en succes.

 

Translate now! »